<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d435429548080756749\x26blogName\x3dKehidupanJazimin\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tilmiizundaughter.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://tilmiizundaughter.blogspot.com/\x26vt\x3d5486819297384710611', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


{Both of My Daughter}




Wednesday, December 31, 2008; 10:31 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Mari Membaca






Tuesday, December 30, 2008; 8:45 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Jom tengok Pingu


























Monday, December 29, 2008; 5:11 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430








Saturday, December 27, 2008; 10:52 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Susahnya nak amik gambo berempat

Cubaan pertama : Syamimi nampak dahi jerr


Cubaan kedua : Syamimi nampak dahi jugak


Cubaan ketiga : Syamimi dah tak nampak dahi sebab dia tunduk lak...


Cubaan ke empat : My Wife lak tak nampak mulut....

Susah...susahnya nak amik gambar berempat..





Thursday, December 25, 2008; 11:34 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
Gaya anak saya tidur










Sunday, December 21, 2008; 8:41 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Dari surau ke taman mainan






Kali kedua bawak Syamimi gi solat jemaah kat surau dan letak Syamimi kat sebelah aku.Syukur,Alhamdulillah,dia jadi budak baik.Tak merengek,menangis atau buat bising.Masa aku sujud,dia pun meniarap.Kononnya nak sujud laaa tu...

Bersiap sedia naik motor...

Dah sampai Taman Mainan.



Tapi tak jadi laaa nak main taman sebab nak tengok kanak2 itu main badminton.





Tuesday, December 16, 2008; 4:27 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Bila Dah Boring

Ni laaa dia hasilnya bila tengah boring....






; 3:22 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Header Baru

Ada orang kata kena buat backup blog sebab sekarang ni blogspot dok remove blog...so,sebagai langkah berjaga2,aku pun dah buka satu lagi blog...utk backup blogspot aku nih...
http://tilmiizundaughter.wordpress.com/

Ni laaa dia header kat http://tilmiizundaughter.wordpress.com/






Sunday, December 14, 2008; 11:52 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Beli barang keperluan kat Mydin Subang




Abi dan Damia




Umi dan Damia








Syamimi asyik naik gajah






Saturday, December 13, 2008; 12:43 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Gambo 13 December 2008












Tuesday, December 9, 2008; 11:10 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
Dah nak balik KL








Damia menangis sebab nenek dukung dia...Damia pun macam Syamimi jugak,tak nak dengan orang lain...Hanya Abi,Umi dan pengasuh sahaja yang boleh dukung dia...Kalau orang lain dukung,memang menangis laaa...





Monday, December 8, 2008; 5:16 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Raya Qorban

Lepas solat raya,tak gi mana2 pun sebab aku sambut raya kat umah mertua.Kalau dok kg sendiri,maunya gi beraya umah kawan2 lama.

Posing dengan family isteri.Gambo terpaksa di edit sebab tak pakai tudung....



Syamimi dengan atuknya.Masa ni dia tengah mengantuk.Senyap je atuknya riba dia walaupun dalam hatinya memang tak nak kat atuknya...

Lepas je atuknya bagi kat aku,terus menangis sebab mengantuk dan diriba oleh atuk...Memang Syamimi ni tak nak langsung dengan orang....



Damia dengan atuknya.









Saham Akhirat



My Profile

Mohd Jazimin Bin Aziz



Status : Married with three daughter
Location : Shah Alam,Selangor
Hometown : Kota Bharu,Kelantan

My Marriage

Daisypath - Personal picture Daisypath Anniversary tickers

My First Daughter

Daisypath - Personal picture Daisypath Happy Birthday tickers

My Second Daughter

Daisypath - Personal pictureDaisypath 
Happy Birthday tickers

My Third Daughter

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

*My Link*
My Friendster
My Multiply
My Wordpress
------

Agama
Download Al-Quran
Download E-Book
Download Kuliah Agama 1
Download Kuliah Agama 2
Mencari Nur Ilahi
Pengurusan Harta Wasiat
Quran In Malay
Ustaz Azhar Idrus
Ustaz Dr.Abdul Hayei Abdul Syukor
Ustaz Kazim Elias
Ustaz Riduan Mohamad Nor
Ustaz Zaharuddin

Bank
BSN
CIMB
Maybank
RHB
Bank Rakyat

Mosque
Msjd Al-Falah,USJ9
Msjd Al-Taqwa,TTDI
Msjd As-Sobirin,Lembah Keramat
Msjd As-Syarif,Meru
Msjd Kota Damansara
Msjd Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,S.Alam
Msjd Tengku Kelana Jaya Petra

Knowledge
Buat Gambar Pasport
Free Banner
Funny Photo
Download Any Video Converter
Online Converter
Test Kelajuan Streamyx

Newspaper
Berita Harian
Harakah
Harian Metro
Kosmo
The Star
Utusan

Sport
Fantasy Football
Fantasy Premierleague
Highlight Goal-Footytube
Highlight Goal-Goalcenter
Manchester United
Tengok Bola Online
The Red Warriors
Wallpaper Manchester United

TV Online
BukanCincai
KepalaBergetar
Wayang Online

Other Link
Edit Picture
Lilypie
Puzzle Maker

REWIND

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
July 2007
August 2007
September 2007
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
March 2012
April 2012
June 2012
July 2012
April 2013
July 2013
March 2015
November 2015
March 2016


KESILAPAN MENDIDIK ANAK

1. Pemilihan jodoh tanpa memperhitungkan mengenai zuriat.
2. Perhubungan suami isteri tanpa memperhitungkan mengenai zuriat (tidak menjaga adab semasa jimak).
3. Kurang berlemah lembut terhadap anak-anak.
4. Memaki hamun sebagai cara menegur kesilapan anak-anak.
5 Tidak berusaha mempelbagaikan makanan yang disajikan kepada anak-anak.
6. Jarang bersama anak-anak sewaktu mereka sedang makan.
7. Melahirkan suasana yang kurang seronok ketika makan.
8. Membeza-bezakan kasih sayang terhadap anak-anak.
9. Kurang melahirkan kasih sayang.
10. Sering mengeluh di hadapan anak-anak.
11. Tidak meraikan anak-anak ketika mereka pergi dan pulang dari sekolah.
12. Tidak mengenalkan anak-anak dengan konsep keadilan.
13. Tidak memberatkan pendidikan agama di kalangan anak-anak.
14. Tidak terlibat dengan urusan pelajaran anak-anak.
15. Tidak memprogramkan masa rehat dan riadah anak-anak.
16. Tidak menggalakkan dan menyediakan suasana suka membaca.
17. Mengizinkan anak-anak menjamah makanan dan minuman yang tidak halal.
18. Tidak menunjukkan contoh tauladan yang baik di hadapan anak-anak.
19. Jarang meluangkan masa untuk bergurau senda dengan anak-anak.
20.Terdapat jurang komunikasi di antara ibubapa dengan anak-anak.
21.Tidak menggunakan bahasa yang betul.
22. Suka bertengkar di hadapan anak-anak.
23. Sentiasa menunjukkan muka masam di hadapan anak-anak.
24. Tidak membimbing anak-anak supaya mematuhi syariat.
25. Memberi kebebasan yang berlebihan kepada anak-anak.
26. Terlalu mengongkong kebebasan anak-anak.
27. Tidak menunaikan janji yang dibuat terhadap anak-anak.
28. Tidak menunjukkan minat kepada aktiviti anak-anak.
29. Tidak memupuk semangat membaca di kalangan anak-anak.
30. Tidak berminat melayan pertanyaan atau kemusykilan anak-anak.
31. Tidak memberi perhatian terhadap buah fikiran anak-anak.
32. Lambat memberi penghargaan kepada anak-anak.
33. Kerap meleteri sesuatu kesilapan yang dilakukan anak-anak.
34. Hukuman yang tidak setimpal dengan kesalahan yang dilakukan.
35. Sering mengancam dan menakutkan anak-anak.
36. Menghukum tanpa menyatakan kesalahan yang dilakukan.
37. Tidak konsisten dalam menjatuhkan hukuman ke atas anak-anak.
38. Memberi nasihat yang sama kepada anak-anak.
39. Tidak tegas mendidik anak-anak.
40. Tidak menggalakkan anak-anak hidup bekerjasama.


Adakah Anda Gemuk?


Iklan


Produk Kurus

Deina Slimax Juice

✅ Reduce Cholestrol
✅ Maintain Ideal Weight
✅ Detoxification
✅ Slowing Down Ageing Effects

whatsap segera... 01113149062


-------------------------


Check IP Address


Hit-Counter

website 

design company
real estate website design