<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d435429548080756749\x26blogName\x3dKehidupanJazimin\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tilmiizundaughter.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tilmiizundaughter.blogspot.com/\x26vt\x3d-111140032037836120', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


{Both of My Daughter}




Friday, October 31, 2008; 8:27 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Gaya Damia tidur







Thursday, October 30, 2008; 5:53 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
BASUH KERETA

Hari ni hari ketiga wife aku berkursus kat Hotel City Villa.Malam baru balik.So,aku kenalaaa amik alih tugasan wife aku iaitu amik anak kat umah pengasuh.Tapi aku amik Syamimi je dulu sebab nak gi basuh keta.


On the way nak gi basuh keta.




Masa dok nunggu keta siap dibasuh,bawa Syamimi main menda nih.





Sunday, October 26, 2008; 11:33 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
Sepetang di Rumah Ceksu
















Amir & Fatin





Saturday, October 18, 2008; 11:41 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
BERGAYA DENGAN TOPI LAMA

Hari ni Syamimi bergaya dengan topi Syamimi yang telah dibeli pada tahun 2007.Maybe bulan Januari 2007 kot...topi ni dah lama tapi still ok lagi...so,boleh laaa bagi kat adik lak....














Thursday, October 16, 2008; 11:53 AM
Baby , YOU ARE MY HEART
PERGI PPUM

Hari ni umur Damia dah 3bulan 2hari...so,kena laaa pegi PPUM sebab appointment suntik 3serangkai...

Layaaaan gambo je laaa ek...

BERSIAP-SIAP








KE PPUM











DI PPUM




DAH BALIK RUMAH PUN





Wednesday, October 15, 2008; 1:12 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
PAKAI BAJU BARU


Baru siap mandi dan pakai baju baru...


Rasa lapar laaa pulak...


Abiii,nak susu...


Terima kasih Abi sebab dah buat susu...


Dah kenyang,bolehlaaa posing ayu sat...


Ok,jommm gi umah Mak Ros(pengasuh)


Ilek jap...Tak larat nak jalan sebab
perut kenyang....


Assalamualaikum...Ada orang ke nih?


Haaa,pintu dah dibuka....


Tu dia...dah nampak Mak Ros dan Adik...





Sunday, October 12, 2008; 4:34 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Umi Beli Tudung




Umi kat belakang sedang memillih tudung yang nak dibeli.





; 4:17 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
KASIH SAYANG SEORANG KAKAK









Video :
Masa ni si kakak nak cuba buka baju adiknya sebab dengar umi nak mandikan adiknya.



video





Thursday, October 9, 2008; 10:57 PM
Baby , YOU ARE MY HEART
Menangis sebab nak makan


Menangis sebab kena kejut dari tidur.


Habis makan gula2 sebiji,berenti menangis.


Sampai umah pengasuh,makan laaa puding pulak.

Realitinya,Syamimi ni kuat makan.Sebab tu laaa aku akan pastikan kat umah pengasuh ni mesti ada makanan seperti keropok,puding,roti,telur dan lain-lain.









Saham Akhirat



My Profile

Mohd Jazimin Bin Aziz



Status : Married with three daughter
Location : Shah Alam,Selangor
Hometown : Kota Bharu,Kelantan

My Marriage

Daisypath - Personal picture Daisypath Anniversary tickers

My First Daughter

Daisypath - Personal picture Daisypath Happy Birthday tickers

My Second Daughter

Daisypath - Personal pictureDaisypath 
Happy Birthday tickers

My Third Daughter

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Cakap Apa Sahaja

Name :
Web URL :
Message :


Nuffnang Advertise


*My Link*
My Friendster
My Multiply
My Wordpress
------
My Wife-Blog

Agama
Download Al-Quran
Download E-Book
Download Kuliah Agama 1
Download Kuliah Agama 2
Mencari Nur Ilahi
Pengurusan Harta Wasiat
Quran In Malay
Ustaz Azhar Idrus
Ustaz Dr.Abdul Hayei Abdul Syukor
Ustaz Kazim Elias
Ustaz Riduan Mohamad Nor
Ustaz Zaharuddin

Bank
BSN
CIMB
Maybank
RHB
Bank Rakyat

Friend
Deida
Dila UM(Anak)
Nur-Kak Ita

Mosque
Msjd Al-Falah,USJ9
Msjd Al-Taqwa,TTDI
Msjd As-Sobirin,Lembah Keramat
Msjd As-Syarif,Meru
Msjd Kota Damansara
Msjd Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,S.Alam
Msjd Tengku Kelana Jaya Petra

Knowledge
Buat Gambar Pasport
Free Banner
Funny Photo
Download Any Video Converter
Online Converter
Test Kelajuan Streamyx

Newspaper
Berita Harian
Harakah
Harian Metro
Kosmo
The Star
Utusan

Sport
Fantasy Football
Fantasy Premierleague
Highlight Goal-Footytube
Highlight Goal-Goalcenter
Manchester United
Tengok Bola Online
The Red Warriors
Wallpaper Manchester United

TV Online
BukanCincai
Layan on9
KepalaBergetar
Wayang Online

Other Link
Edit Picture
Lilypie
Puzzle Maker

REWIND

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
July 2007
August 2007
September 2007
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
March 2012
April 2012
June 2012
July 2012
April 2013
July 2013
March 2015
November 2015
March 2016


KESILAPAN MENDIDIK ANAK

1. Pemilihan jodoh tanpa memperhitungkan mengenai zuriat.
2. Perhubungan suami isteri tanpa memperhitungkan mengenai zuriat (tidak menjaga adab semasa jimak).
3. Kurang berlemah lembut terhadap anak-anak.
4. Memaki hamun sebagai cara menegur kesilapan anak-anak.
5 Tidak berusaha mempelbagaikan makanan yang disajikan kepada anak-anak.
6. Jarang bersama anak-anak sewaktu mereka sedang makan.
7. Melahirkan suasana yang kurang seronok ketika makan.
8. Membeza-bezakan kasih sayang terhadap anak-anak.
9. Kurang melahirkan kasih sayang.
10. Sering mengeluh di hadapan anak-anak.
11. Tidak meraikan anak-anak ketika mereka pergi dan pulang dari sekolah.
12. Tidak mengenalkan anak-anak dengan konsep keadilan.
13. Tidak memberatkan pendidikan agama di kalangan anak-anak.
14. Tidak terlibat dengan urusan pelajaran anak-anak.
15. Tidak memprogramkan masa rehat dan riadah anak-anak.
16. Tidak menggalakkan dan menyediakan suasana suka membaca.
17. Mengizinkan anak-anak menjamah makanan dan minuman yang tidak halal.
18. Tidak menunjukkan contoh tauladan yang baik di hadapan anak-anak.
19. Jarang meluangkan masa untuk bergurau senda dengan anak-anak.
20.Terdapat jurang komunikasi di antara ibubapa dengan anak-anak.
21.Tidak menggunakan bahasa yang betul.
22. Suka bertengkar di hadapan anak-anak.
23. Sentiasa menunjukkan muka masam di hadapan anak-anak.
24. Tidak membimbing anak-anak supaya mematuhi syariat.
25. Memberi kebebasan yang berlebihan kepada anak-anak.
26. Terlalu mengongkong kebebasan anak-anak.
27. Tidak menunaikan janji yang dibuat terhadap anak-anak.
28. Tidak menunjukkan minat kepada aktiviti anak-anak.
29. Tidak memupuk semangat membaca di kalangan anak-anak.
30. Tidak berminat melayan pertanyaan atau kemusykilan anak-anak.
31. Tidak memberi perhatian terhadap buah fikiran anak-anak.
32. Lambat memberi penghargaan kepada anak-anak.
33. Kerap meleteri sesuatu kesilapan yang dilakukan anak-anak.
34. Hukuman yang tidak setimpal dengan kesalahan yang dilakukan.
35. Sering mengancam dan menakutkan anak-anak.
36. Menghukum tanpa menyatakan kesalahan yang dilakukan.
37. Tidak konsisten dalam menjatuhkan hukuman ke atas anak-anak.
38. Memberi nasihat yang sama kepada anak-anak.
39. Tidak tegas mendidik anak-anak.
40. Tidak menggalakkan anak-anak hidup bekerjasama.


Adakah Anda Gemuk?


Iklan


Produk Kurus

Deina Slimax Juice

✅ Reduce Cholestrol
✅ Maintain Ideal Weight
✅ Detoxification
✅ Slowing Down Ageing Effects

whatsap segera... 01113149062


-------------------------


Check IP Address


Hit-Counter

website 

design company
real estate website design